ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ...?

Знаете ли, че кафето расте на дърво? Всичко започва с вечнозеленото растение кафе и ценните му червени плодове. То се отглежда в около 70 страни по целия свят, в тропическите и субтропическите региони. Знаете ли, че:

Растението кафе обича топъл и влажен климат. То вирее най-добре в условия с температура 17-23°C, с изобилен дъжд и върху плодородна почва.

Има повече от 60 различни сорта кафе, но Arabica и Robusta са най-често отглежданите. Сортът Arabica е известен със своята рафинирана сладост, докато зърната на Robusta са леко по-горчиви.

Цветчетата на кафето приличат малко на жасминовите цветчета с подобен мирис и бял цвят.

МАЙСТОРСКИ ПРИГОТВЕНО

Чудили ли сте се някога как превръщаме зърната във вкусно кафе? След събирането им нашите зърна биват внимателно измити, изсушени, сортирани и смесени, обединявайки индивидуалния характер на различните сортове.

ИЗПЕЧЕНО С УДОВОЛСТВИЕ

След като бъдат смесени, изпичаме зърната, за да отключим ароматните масла и дълбочината на вкуса, които се съдържат в тях. 

Изпичането отнема средно около 12 минути.

По време на изпичане зърната са изложени на температури от 200° до 250°C, което освобождава този специален аромат на Jacobs.

Знаете ли, че суровите зърна тежат повече от изпечените? Това е, защото влагата в зърната се изпарява

FEATURED

ВАШАТА ПЕРФЕКТНА ЧАША

Доставяйки ни тази ценна разтърсваща радост, кафето е нещо много лично. Независимо дали обичате меките дълбочини на филтър кафето, или интензивността на еспресото. Какъвто и да е Вашият избор, ето някои доказани начини как всеки път да приготвите перфектната чаша.