ЛАТЕ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:

8 минути

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ И АКСЕСОАРИ:
Запознайте се с рецептата за любимата напитка на почитателите на млечното кафе.

двойно еспресо
150 мл. мляко (най-добре 3,2%)
захар (по избор)
есенция (по избор)
тенджерка
френска преса за мляко или миксер
висока стъклена чаша

Ако използвате есенция, първо сложете от нея на дъното на чашата. Загрейте млякото до температура 60-70 градуса. Разпенете го леко с помощта на френската преса (или миксера) и го прехвърлете в чашата (за да не се смеси с есенцията). Запарете двойното еспресо и налейте по стената на чашата. Може да поръсите върху кафето какао, канела или фигурки от шоколад. Сервирайте със сламка и дълга лъжичка за разбъркване. Ако искате да получите кафе на пластове лате-макиато, прочетете съветите в Пластове в кафето. Готово!