МИКСЕР ЗА МЛЯКО

Миксерът за мляко е един от най-полезните и популярни аксесоари за приготвяне на кафе, особено ако сте любител на лате кафето и обожавате чудесно разбитата и лека пяна.

Помнете! - Най-добре е да използвате високомаслено мляко (3,2%). Вместо краве мляко може да използвате и мазно растително мляко, например соево. - Преди да го разбиете, загрейте млякото до 60 градуса.

За да получите идеална млечна пяна, налейте по-рано стопленото мляко в съд така, че да не надхвърля половината от обема на съда. Потопете миксера в млякото и включете. Разбивайте млякото, докато се получи гъста, гладка пяна, без балончета въздух. Готово!

Разпенването на млякото не е всичко! Погледнете и другите идеи за това как да използвате миксера на Jacobs Monarch:

Гръцко фрапе: 2 лъжички Jacobs Monarch разтворимо 1 лъжичка захар 5 лъжички гореща вода 300 мл. студено мляко по избор: кубче лед

Разбъркайте кафето и захарта във вода. Когато изстине малко, добавете 1/4 от млякото и разпенете с миксера до получаване на гъста пяна. Внимателно добавете останалото мляко. За охлаждане може да използвате и няколко кубчета лед.

Целувки (за украса на кафето):

1 белтък 600 гр. пудра захар

Отделете белтъка от жълтъка, добавете пудрата захар и разбийте с миксера до получаване на много гъста пяна. Загрейте фурната до 120 градуса. Поставете хартия за печене в тавата. Прехвърлете пяната в шприц за украси и шприцовайте мънички целувки върху хартията. Печете около 10 минути.

Кафе с разбито яйце със захар

чаша запарено кафе Jacobs Monarch 1 жълтък 2 и 1/2 лъжички захар

Разбийте с миксера жълтъка и захарта до получаването на гъста пяна. Върху кафето направете шапка от сместа.