ФРЕНСКА ПРЕСА

С помощта на френска преса запарете по лесен начин любимото си Jacobs Monarch мляно, извличайки от него истинската същност на вкуса и аромата му.

Важно!
- Ако искате да приготвите кафе с френска преса от прясно смлени зърна, изберете функция за едро смилане. Всяко кафе Jacobs Monarch е чудесно за целта.
- За запарване на кафето във френската преса използвайте около 50-70 гр. от мляното кафе на литър вода, или 10-14 лъжички (около 2 лъжички на чаша кафе).
- Водата трябва да е гореща, но не вряла (около 90 градуса).

За да запарите перфектно кафе във френска преса, не натискайте веднага буталото! Първо поставете съответното отмерено количество кафе, налейте вода и изчакайте около 3-4 минути, докато кафето се запари, а след това разбъркайте. Чак след това поставете буталото и натискайте бавно, докрай, докато се отдели запареното кафе от зърната.
Готово!