Back to overview

КАФЕ НА ПЛАСТОВЕ

Време за приготвяне:

 

15 минути

 

Необходими продукти и аксесоари:

 

Напитката с кафе трябва не само да притежава неустоим вкус, но и да изглежда красиво. Вижте как лесно можете да постигнете ефектни пластове в домашното си лате. 

еспресо
мляко (най-добре 3,2%)
захар (по избор)
френска преса за мляко или миксер

Отмерете количеството мляко така, че да заеме около 2/3 от чашата, в която ще пиете кафето, и го загрейте до температура 60-70 градуса. Направете млечна пяна с помощта на френска преса (или миксер) и внимателно я прелейте в чашата. След малко леката пяна от млякото ще заплува върху течното мляко. В това време пригответе еспресото и го подсладете на вкус. 

Важно е, когато наливате кафето в чашата, то да бъде много по-топло от млякото – тогава ще създадете красив пласт. Налейте кафето внимателно, на тънка струйка, по стената на чашата. За тази цел може да използвате лъжичка, която да поставите точно над млечната пяна, или съд с тесен струйник за наливане. Кафето ще създаде пласт между течното мляко и пяната. Готово!

Поднесете кафето в прозрачни чаши, за да се виждат пластовете .