10 минути
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ И АКСЕСОАРИ:
Кой може да устои на шоколада? Шоколадовата заливка е идеалният акцент за вашето ледено кафе.
Какво ви е необходимо:
100 гр. горчив шоколад
25 гр. масло
25 гр. кремообразна сметана
лъжичка твърд алкохол (по избор)
Разтворете шоколада на водна баня (в съд с вода поставете по-малък съд) и като разбърквате непрекъснато, добавете маслото и сметаната. Украсете кафето си.
За да постигнете копринена мекота, в самия край добавете към сместа малка лъжичка алкохол и енергично разбъркайте. Ако е необходимо, в случай че шоколадът твърде бързо се сгъстява, може да се добави малко вода; или – ако е по-рядък – да се сгъсти на бавен огън.