ОБРАТНО КЪМ РЕЦЕПТИ

Конфитюр от малини и кафе

  • С лед
  • Сложна
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

(рецепта за 4 буркана)
5 лъжички зърна кафе Jacobs Monarch
60 мл вода
1,5 кг пресни малини
625 мл бяла захар
1 жълта ябълка, обелена и нарязана на тънки лентички
марuля

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Поставете зърната кафе в марля, завържете или зашийте марлята. Разбъркайте всички съставки в тиган заедно с марлята със зърната, долейте вода. Загрейте на среден огън, докато миксът се свари, след това варете до получаване на гъста консистенция. Извадете марлята със зърната кафе. Разсипете конфитюра в буркани.


Време за приготвяне: 30 мин. 

 

ПОВЕЧЕ РЕЦЕПТИ