ОБРАТНО КЪМ РЕЦЕПТИ

Тирамису

  • С лед
  • Сложна
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

5 лъжички разтворимо кафе Jacobs Monarch
300 мл вода (2 чашки)
500 г сирене маскарпоне
4 големи яйца, белтъците и жълтъците отделно
1 кутия дълги бишкоти (Savoiardi/ladyfingers)
3 лъжички ситна захар за печене
какао на прах за поръсване
50 мл ликьор Амарето (по избор, може и Żubrówka)

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Всички съставки трябва да бъдат охладени.
Разбийте жълтъците със захар на хомогенна, кремообразна и светла маса (най-удобно е с миксер). Добавете маскарпоне и разбъркайте, докато се свържат съставките (може леко да миксирате). Разбийте белтъците на сняг, леко ги смесете с млечната маса. Сложете в хладилника.


Разтворете кафето в 2 чаши вода, охладете. Към кафето налейте амарето или жубровка (по избор). Потопете бишкотите в кафето и ги поставете на дъното на десертната чиния.


Върху бишкотите поставете слой от млечната смес. Поръсете с какао. Върху сиренето отново поставете натопени в кафе бишкоти. Поставете втори млечен слой, изравнете. Оставете в хладилника, най-добре за цяла нощ. Сместа трябва да се стегне. Преди да се поднесе, трябва да се поръси с какао.


Време за приготвяне: 30 мин. 

 

ПОВЕЧЕ РЕЦЕПТИ