ТИРАМИСУ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 5 лъжички разтворимо кафе Jacobs Monarch
- 300 мл вода (2 чашки)
- 500 г сирене маскарпоне
- 4 големи яйца, белтъците и жълтъците отделно
- 1 кутия дълги бишкоти (Savoiardi/ladyfingers)
- 3 лъжички ситна захар за печене
- какао на прах за поръсване
- 50 мл ликьор Амарето (по избор, може и Żubrówka)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Всички съставки трябва да бъдат охладени.
Разбийте жълтъците със захар на хомогенна, кремообразна и светла маса (най-удобно е с миксер). Добавете маскарпоне и разбъркайте, докато се свържат съставките (може леко да миксирате). Разбийте белтъците на сняг, леко ги смесете с млечната маса. Сложете в хладилника.


Разтворете кафето в 2 чаши вода, охладете. Към кафето налейте амарето или жубровка (по избор). Потопете бишкотите в кафето и ги поставете на дъното на десертната чиния.


Върху бишкотите поставете слой от млечната смес. Поръсете с какао. Върху сиренето отново поставете натопени в кафе бишкоти. Поставете втори млечен слой, изравнете. Оставете в хладилника, най-добре за цяла нощ. Сместа трябва да се стегне. Преди да се поднесе, трябва да се поръси с какао.

 

Време за приготвяне: 30 мин.