МОКА МУС

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 2 лъжички разтворимо кафе Jacobs Monarch
- 75 мл вода
- парче горчив шоколад
- 2 яйца
- 3 лъжици пудра захар
- 3 лъжици бита сметана
- щипка сол
- малини и листенца маточина за украс

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разтворете кафето във вода.
Разтопете шоколада на топла водна баня (може и в микровълновата). Отделете белтъците от жълтъците. Жълтъците разбийте с 2 лъжици пудра захар. Добавете леко охладената шоколадова маса и кафето. Старателно разбъркайте.


Разбийте сметаната на пухкав крем. Разбийте белтъците на сняг, като добавите към тях щипка сол и лъжица пудра захар. Постепенно добавете към яйчено-шоколадовата маса разбитата сметана (горе-долу 3 лъжици), след това пяната с белтъците. Разсипете в купички и оставете за поне 2 часа в хладилника. Украсете отгоре с малини и листенца маточина.

 

Време за приготвяне: 20 мин.