ОБРАТНО КЪМ РЕЦЕПТИ

Мока мус

  • С лед
  • Сложна
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 лъжички разтворимо кафе Jacobs Monarch
75 мл вода
парче горчив шоколад
2 яйца
3 лъжици пудра захар
3 лъжици бита сметана
щипка сол
малини и листенца маточина за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Разтворете кафето във вода.
Разтопете шоколада на топла водна баня (може и в микровълновата). Отделете белтъците от жълтъците. Жълтъците разбийте с 2 лъжици пудра захар. Добавете леко охладената шоколадова маса и кафето. Старателно разбъркайте.


Разбийте сметаната на пухкав крем. Разбийте белтъците на сняг, като добавите към тях щипка сол и лъжица пудра захар. Постепенно добавете към яйчено-шоколадовата маса разбитата сметана (горе-долу 3 лъжици), след това пяната с белтъците. Разсипете в купички и оставете за поне 2 часа в хладилника. Украсете отгоре с малини и листенца маточина.


Време за приготвяне: 20 мин. 

 

ПОВЕЧЕ РЕЦЕПТИ