ПОРТОКАЛОВА ЩУРОТИЯ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 250 гр. масло
- 300 гр. захар
- 6 яйца
- 350 гр. брашно
- 1,5 лъжички бакпулвер
- 2 лъжички разтворимо кафе Jacobs Monarch
- 50 гр. какао
- сока на един портокал
- 50 гр. горчив шоколад
- 2 лъжички мляно кафе Jacobs Monarch
- 1/3 чаша вода
- 2 лъжички подсладено кондензирано мляко
- портокалова кора и шепа от любимите ти сушени ядки и плодове (бадеми, орехи, стафиди). Портокаловата кора може лесно да бъде отделена с ренде за цитруси.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Смеси маслото със захарта. Добави постепенно яйцата, брашното и бакпулвера, добави половината от портокаловия сок.


Раздели тестото на две равни части. Към едната част добави какаото и кафето, размеси добре. 


Намажи формата за кекс с масло и поръси с брашно. Изсипи първо бялото тесто, а след това и кяфявото. Внимателно смеси двете части докато се получи "мраморен" ефект. Печи във фурната, която е предварително загрята на 200 градуса за около 45 минути. Изстуди.

 

Приготви заливката:


Приготви силно еспресо (напр. във френска преса) и го смеси с останалта част от портокаловия сок и кондензираното мляко. На водня баня разтопи шоколада и добави към него кафето с млякото и сока. Разбъркай сместа, докато още е на водната баня. 


Полей сладкиша със заливката и украси с портокалова кора и захаросани плодове.

 

Време за приготвяне: около 45 минути (без времето за печене)