- 170 гр. брашно
- 80 гр. картофено нишесте
- 3 лъжички какао
- 1/2 лъжички канела
- 50 гр. захар
- 150 гр. студено масло
- 1 яйце
- Заливка с кафе:
- 2 лъжички разтворимо кафе Jacobs Monarch
- 1/4 чаша вода
- 125 мл. кремообразна сметана - 30%
- 1/2 лъжичка смлян кардамон
- 50 гр. масло
- 200 гр. бял шоколад
- 2 лъжички какао
- 50 гр. шамфъстък
Изсипи в купа брашното, картофеното нишесте, какаото, канелата, захарта и нарязаното на парчета масло. С пръсти смеси маслото и брашното, добави яйцето и рамеси тестото, така че да няма бучки. Завий готовото тесто във фолио и го сложи в хладилника за 1час.
Загрей фурната на 160 градуса.
Разточи тестото върху дъска, приблизително с размерите на тавата за печене. В тавата постели хартия за печене. Сложи тестото по дъното на тавата и остави около 1 см. за стените. С вилица направи дупки в тестото и печи за около 35 минути.
Заливка с кафе:
Изсипи кафето в тенджерка, добави сметаната, кардамон и какаото, и загрявай като същевременно разбъркваш, докато кафето се разтвори. Свали сместа от огъня, добави маслото и натрoшения на парченца шоколад. Разбърквай, докато се получи гладка смес. Залей със сместа изпечения блат. Посипи с шамфъстък.
Време за приготвяне: около 30 минути (без времето за печене)