КОКОС, КОКОС, ЛИМОН!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

Кафе:
- 2 лъжички мляно кафе Jacobs Monarch
- 1/2 чаша вода
- Кокосов крем:
- 100 гр. кокосови стърготини
- лъжичка пудра захар
- бита кокосова сметана:
- консерва кокосово мляко (охладено в хладилника за поне едно - денонощие)
- 2-3 лъжички пудра захар
- Лимонов сироп:
- (може и да го купиш готов)
- 1/2 чаша вода
- 1/2 чаша захар
- сока от един лимон
- настъргана лимонова кора
- лимонова кора и кокосови стърготини за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Кокосов крем:
Прехвърли кокосовите стърготини в дълбок съд с плоско дъно. Пасирай стърготините - допирай пасатора до дъното на съда и го повдигай, като му давай да си почине през десетина секунди. Трябва да се получи влажна, еднородна маса.


Кокосова бита сметана: 
Отвори охладена консерва кокосово мляко и отлей водата. Изсипи гъстото кокосово мляко в купа, добави пудрата захар и разбий до получаване на твърда смес.


Лимонов сироп:
Изсипи съставките в тенджерка и вари докато сиропа се сгъсти. Прецеди готовия сироп през цедка.


Приготви кафе. Сложи кокосов крем на дъното на съда за сервиране и внимателно залей с кафето. Гарнирай с кокосовата бита сметана, полей с лимоновия сироп и накрая посипи с кокосови стърготини и лимонова кора (използвай ренде за цитруси).


Съвет: За мярка и запечатване на плика с кафето може да използваш специална щипка за опаковки с мерителна лъжичка.


Време за приготвяне: 15 мин.