ОБРАТНО КЪМ РЕЦЕПТИ

ИСПАНСКИ ИЗКУШЕНИЯ

  • Горещо
  • Сложна
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

Чуро:
30 гр. масло
щипка сол
2 лъжички захар
200 гр. брашно
2 яйца
олио за пържене
пудра захар за поръсване
Пудинг:
3 лъжички мляно кафе Jacobs Monarch
1/3 чаша вода
50 гр. горчив шоколад
400 мл. пълномаслено мляко
2 лъжички царевично нишесте
1 лъжичка захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Чуро:
Кипни вода, масло, сол и захар в метален съд и изчакай маслото да се разтопи. Сипи брашното и бъркай енергично до получаване на еднородна смес. Свали от котлона, добави яйцата и разбий с миксер. Загрей олиото. Прехвърли рядкото тесто с готварски шприц със звездовиден накрайник. Изтисквай от тестото в загрятото олио, така че да се получат дълги ивички. Пържи от двете страни до златисто (около 2 минути на страна). Махни излишната мазнина с помощта на хартиени кърпи. След като изстинат ги посипи с пудра захар.


Пудинг: 
Направи силно еспресо. Разтопи шоколада на водна баня заедно с кафето, млякото и захарта. Внимателно добави нишестето, така че да не се образуват бучки. Вари докато се сгъсти.


Сервирай чурото с купичка топъл пудинг. 

ПОВЕЧЕ РЕЦЕПТИ