ПОРТОКАЛ С КАФЕЕН МЕХАНИЗЪМ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- oк. 3 лъжички кафе Jacobs Monarch за 3/4 чаша вода
- 3 лъжички портокалов конфитюр
- 3 лъжички канела
- лъжичка ванилова захар
- 6-8 карамфилчета
- бита сметана за украса
- кората от един портокал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Подготовка:

 

На дъното на чашата сложи три лъжички портокалов конфитюр и залей с кафето, което си приготвил така както най-много ти харесва (запари кафето с карамфила като го покриеш с чинийка, изчакай минута и махни карамфила). Внимателно смеси битата сметана с ваниловата захар и канелата. Украси кафето и посипи с малко портокалова кора, която си настъргал с помощта на ренде за цитруси. Ако ти се намира пликче от подправката WINTER ORANGE можеш да я използваш, като пропуснеш ваниловата захар, карамфила и канелата. Въпреки това ще получиш също толкова вкусно кафе.

 

Време за приготвяне: 15 мин.

 

Съвет: Използваш мляно кафе? За мярка и запечатване на плика с кафето може да използваш специална щипка за опаковки с мерителна лъжичка.