ОБРАТНО КЪМ РЕЦЕПТИ

СТРАААШНО КАФЕ

  • Горещо
  • Сложна
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

прясно сварено кафе Jacobs Monarch
тиквен конфитюр
за един буркан от 250 мл.:
0,5 кг. тиква
половин портокал
четвърт лимон
щипка настърган кардамон
щипка млян джинджифил
1/3 чаша тръстикова захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Обели тиквата, махни семките и нарежи на парченца. Измий портокала много добре. В дълбок тиган сипи захарта и налей малко вода. На слаб огън разтопи леко захарта, добави тиквата, сока на половината портокал и настърганата кора от половинката, след което добави сока от четвърт лимон. Подправи цялата смес с кардамон и джинджифил и задушавай под капак за 15 минути на слаб огън. Накрая свали капака и готви докато конфитюра не се сгъсти. Разпредели готовия конфитюр в буркани и ги завинти добре.


Сервирай конфитюра в малки купички или чинийки като добавка към кафето.


Време за приготвяне: 10 мин.

 

 

ПОВЕЧЕ РЕЦЕПТИ