- 3 лъжички мляно кафе Jacobs Monarch
- 3/4 чаша вода
- захар на вкус
- 1/2 чаша мляко
- За крема:
- 3 жълтъка
- 30 гр. захар
- 1 портокал
- 1 лимон
- За карамела:
- 4 лъжички захар
Махни кората на цитрусите с помощта на ренде за цитруси (не забравяй предварително да ги бланшираш). Карамелизирай половината кори със захар и малко от лимоновия сок.
Приготви крема:
Подготви водна баня. Смеси жълтъците със захарта, добави половината от настърганите цитрусови кори и разбий, докато са на водна баня до получаването на пухкава смес.
Свари кафето във френска преса и подслади (евентуално). Добави портокаловия сок и половината лимон.
Загрей млякото и го разбий с миксер за фрапе.
Сложи на дъното на съда за сервиране лъжица крем и залей с кафето. Добави млечната пяна и украси с карамелизирана цитрусова кора.
Време за приготвяне: 20 мин.