ИСПАНСКИ ИЗКУШЕНИЯ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

Чуро:
- 30 гр. масло
- щипка сол
- 2 лъжички захар
- 200 гр. брашно
- 2 яйца
- олио за пържене
- пудра захар за поръсване
Пудинг:
- 3 лъжички мляно кафе Jacobs Monarch
- 1/3 чаша вода
- 50 гр. горчив шоколад
- 400 мл. пълномаслено мляко
- 2 лъжички царевично нишесте
- 1 лъжичка захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Чуро:
Кипни вода, масло, сол и захар в метален съд и изчакай маслото да се разтопи. Сипи брашното и бъркай енергично до получаване на еднородна смес. Свали от котлона, добави яйцата и разбий с миксер. Загрей олиото. Прехвърли рядкото тесто с готварски шприц със звездовиден накрайник. Изтисквай от тестото в загрятото олио, така че да се получат дълги ивички. Пържи от двете страни до златисто (около 2 минути на страна). Махни излишната мазнина с помощта на хартиени кърпи. След като изстинат ги посипи с пудра захар.


Пудинг: 
Направи силно еспресо. Разтопи шоколада на водна баня заедно с кафето, млякото и захарта. Внимателно добави нишестето, така че да не се образуват бучки. Вари докато се сгъсти.


Сервирай чурото с купичка топъл пудинг.