СЛАДКИШ "ОРЕХОВО ЛАТЕ"

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 2 лъжички разтворимо кафе Jacobs Monarch
- 175 гр. масло
- 175 гр. захар
- 65 гр. накълцани орехи
- 3 яйца
- 175 гр. брашно
- 1 лъжичка бакпулвер

Крем:
- 2 лъжички разтворимо кафе Jacobs Monarch
- 1 кубче масло
- 400 гр. пудра захар
- 60 гр. накълцани орехи
- 1 лъжичка орехов ликьор

за украса:
- Половинки орехи, шоколадови стърготини, зърна кафе в шоколад, орехов сироп (по избор)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

За тестото:
Разбий маслото и захарта на пухкава смес. Разбий яйцата и бавно ги добави към маслената смес. Смеси брашното с бакпулвера и го добави бавно към останалата смес. Разтвори кафето в лъжичка вода и го добави към тестото. Добави накълцаните орехи. Тестото трябва да бъде разделено на два блата.

 

За крема:
Разбий маслото като бавно добавяш захарта. Разтвори кафето в лъжичка вода и добави ликьора. Добави орехите. Когато блатовете са готови и изстудени, ги намажи с крема. Остави част от крема за намазване на горнат част на сладкиша и страните. 
Украси по свой собствен вкус.

 

Време за приготвяне: 55 мин.