МОКА ЧИЙЗКЕЙК

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

Основа:
- 1 опаковка чаени бисквити (oк. 250 гр.)
- 1/2 кубчета масло (oк. 100 гр)

Крем:
-4 лъжички разтворимо кафе Jacobs Monarch
-1 лъжичка вода
-1 щипка канела
-1 кг. натрошено бяло сирене крема 1 и 1/2 чаши захар
-1/4 чаша брашно
-2 лъжички ванилова есенция
-4 яйца
-1 блокче десертен шоколад

Заливка:
- 1/2 блокче бял шоколад
- 3 лъжички масло

Опционално: зърна кафе в шоколад за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Натроши чаените бисквити. Намачкай бисквитените трохи и маслото до получаване на горе-долу еднородна консистенция. 


Намажи с мазнина формата за печене (най-добре кръгла). На дъното на формата разстели сместа от бисквити и масло. 


Разтвои кафето, добави канела и остави настрана. 
Разтопи шоколада на водна баня. 


В голям съд разбъркай сиренето, захарта, брашното и ванилията. Добави яйцата и разбъркай. Раздели получената маса на две части. Към едната добави шоколад и разбъркай. Сложи сместа във формата за печене. 


Към останалата част добави кафето и разбъркай. Изсипи сместа върху другия пласт във формата.

 

Печи на 250 градуса за около час. След като сладкишът изстине може допълнително да го охладиш във фризера.

 

Преди да сервираш приготви заливка от разтопен на водна баня шоколад и масло. Друг вариант за украса - кафени зърна в шоколад.

 

Време за приготвяне: 90 мин.