КАФЕЕНА КОМЕТА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 1 чаша мляко
- 1 лъжичка ванилова захар
- 2 лъжички ванилов сироп

Кафени топчеа:
- 1/2 чаша пълномаслена сметана
- 3 лъжички разтворимо кафе Jacobs Monarch
- блокче горчив шоколад
- разтворимо кафе Jacobs Monarch за оваляне

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Най-добре е кафените топчета да бъдат приготвени предишния ден за да сте подготвени. 


В тенджерка кипнете сметаната, свалете от котлона, добавете кафето и шоколада. Разбърквайте до получаване на гладка смес. Оставете сместа да се охлади. Разбийте сместа така, че да се втвърди и направете топчета. Оставете ги да се охладят за около 40 минути (най-добре във фризера). Преди сервиране ги оваляйте в разтворимо кафе, стрито на прах.

 

Кипнете млякото, добавете захарта и сиропа, а след това разбийте на пяна с помощта на уред за фрапе. Сервирайте с кафени топчета.

 

Време за приготвяне: 60 мин.