ХЕЛОИНСКО И ТИКВЕНО

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- За бишкотения блат:
- 50 гр. брашно
- 100 гр. тиквено пюре
- 2 яйца
- 1 лъжичка кафява захар
- 1/3 лъжичка сода бикарбонат
- 1/3 лъжичка ванилов екстракт
- щипка сол
- Кафеена заливка:
- 1 малка чаша силно еспресо, приготвено от кафе Jacobs Monarch
- 1 блокче бял шоколад
- 50 гр. масло
- 2 супени лъжици кондензирано мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Отдели жълтъците от белтъците, разбъркай и добави тиквеното пюре. Смеси брашното със содата и захарта, добавете жълтъците и пюрето и разбий до получаването на гладка смес. В отделен съд разбий белтъците със щипка сол и ги смеси внимателно с тиквената смес. Прелей сместа в леко намазнена тавичка и печи във фурната, която е предварително загрята на 175 градуса. Пече се 35 минути.


В тенджерка, на водна баня разтопи белия шоколад и маслото. Направи силно еспресо, смеси го с кондензираното мляко и внимателно го излей в тенджерката с шоколада, като разбъркваш постоянно.


Залейте сладкиша със заливката така, че да се получи ефект, подобен на паяжина.


Време за приготвяне: 45 мин.