СЛАДКА СЪБОТА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 2 лъжици кафе Jacobs Monarch
- 2 „вчерашни” кроасана
- 100 гр. захар
- 125 мл. течна сметана
- 125 мл. пълномаслено мляко
- 2 лъжички бърбън (или ром)
- 2 голямо яйца (разбити)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Загрей фурната до 180°C.


Накъсай кроасаните на не много големи парчета и ги сложи в малък огнеупорен съд за печене (ок. 500 мл.). 


Изсипи захарта в тенджерка (или тиган), на средна температура, залей с кафето и внимателно върти така, че захарта да се разтопи. Карамелизирай захарта с кафето докато сместа кипне (и се появят балончета). Не разбърквай и изчакай докато се промени консистенцията на кафето (3 до 5 минути). 


Намали степента на котлона и смело добави сметаната като едновременно разбъркваш с бъркалка, след това добави млякото и рома (или бърбън). Ако са се получили карамелени бучки те ще се разтворят благодарение на температурата. Поради тази причина трябва да разбъркваш, докато се получи еднородна консистенция. След това добави разбитите яйца, като разбъркваш енергично. На края свали тенджерката от огъня... 


Излей сместа върху кроасаните и остави така за 10 минути, за да попият добре сместа. Сложи всичко за 20 минути във фурната.